امیرحسین کاکایی کارشناس خودرو در گفتگو با صفحه اقتصاد:

وضعیت اسفناکی در بازار خودرو دیده می شود

گفتگوی صفحه اقتصاد با امیرحسین کاکایی درباره بازار خودرو در سال 1400 و در دولت رئیسی ، وضعیت اسفناکی در آینده بازار خودرو دیده می شود.

وضعیت اسفناکی در بازار خودرو دیده می شود

امیرحسین کاکایی کارشناس خودرو بر این باور است: در سه سال اخیر بیشتر کسانی که از خودروسازی خودرو خریداری کردند مصرف کننده نبودند بلکه سرمایه گذار بودند. برخی از اینها خریده اند و بعداً فروخته اند اما خیلی از این افراد خریده اند و نگه داشتند. این مسئله بدین معناست که در سه سال اخیر می توان به جرات گفت 25 درصد تولید حداقل انبار شده است.

امیرحسین کاکایی کارشناس خودرو در خصوص بازار خودرو در گفتگوی اختصاصی با صفحه اقتصاد، گفت: واقعیت این است وضعیت بازار خودرو بسیار مبهم است یعنی در قفل تاریخی گیر کرده است. همچنین تورم وحشتناکی می رسد که ناشی از اتفاقات اقتصادی کشور است. در یک هفته اخیر که قیمت دلار افزایش یافته است بین یک تا دو و نیم درصد قیمت خودرو در بازار افزایش یافته است که رکود کامل در بازار داریم. از یک سوء سیاست مداران قول می دهند دلار کاهش یابد و اوضاع خوب شود و به نوعی این پیغام را می دهند که مردم صبر کنند که اتفاقات خوبی در راه است و از سوی دیگر قیمت ها به حدی بالا رفته خریداران واقعی با مشکل جدی روبرو هستند و توان خرید ندارند.

 امیرحسین کاکایی

امیرحسین کاکایی

وی ادامه داد: همچنین سرمایه گذاران امید ندارند در این بازار سودی کنند و بازارها قفل کرده است. لذا وضعیت بهم ریخته ای را در بازار داریم. صنعت خودروسازی از نظر اقتصادی اوضاع بهم ریخته ای دارد و بالای 80 هزار میلیارد تومان زیان کرده که ناشی از قیمت گذاری دستوری است.

این کارشناس تصریح کرد: اتفاق دیگری که پشت پرده رقم خورده است؛ در سه سال اخیر بیشتر کسانی که از خودروسازی خودرو خریداری کردند مصرف کننده نبودند بلکه سرمایه گذار بودند. برخی از اینها خریده اند و بعداً فروخته اند اما خیلی از این افراد خریده اند و نگه داشتند. این مسئله بدین معناست که در سه سال اخیر می توان به جرات گفت 25 درصد تولید حداقل انبار شده است و در نتیجه نظم بازار به لحاظ ورودی و خروجی به شدت بهم ریخته است و این موضوع مهمی است و این به شدت سرمایه گذاری را در آینده دچار اختلال می کند. متاسفانه بازار دست یک عده ای خواهد ماند که این بازار را می توانند مدیریت کنند.

 امیرحسین کاکایی

امیرحسین کاکایی

کاکایی اظهار کرد: در این سه سال بالغ بر 160 هزار میلیارد تومان یعنی حداقل دو برابر مقدار زیانی که خودروسازان کردند به نوعی رانت در این بازار توزیع شده است که اگر 25 درصد اینها بخشی باشند که افراد حرفه ای این بازار باشند حدود 40 هزار میلیارد تومان پول در یک بخشی از این جامعه انبار شده است. طبیعی است این بخش از جامعه اجازه نمی دهند بازار آرامش خود را کسب کند و بازار را بهم می ریزند. در نتیجه وضعیت اسفناکی را در 6 ماه آینده خواهیم داشت.

او در پایان اذعان کرد: در همین راستا تولید خودرو نیز افزایش یافته است. شبیه این را در سال 94 داشتیم. در سال 94 همچنین اتفاقی افتاده است و قیمت ها متعادل شده بود و تولید افزایش یافت ولی درآمد مردم افزایش نداشت و سرمایه گذاری در این بازار صرف نمی کرد در نتیجه رکود سنگین اتفاق افتاد که در سال 96 - 95 هم به نوعی ادامه یافت. امسال از این موضوع پیچیده تر خواهد بود و اوضاع بهم می ریزد جدای از اینکه تورم حداقل 40 درصدی را امسال داریم که تا الان حدود 20 درصد را پشت سر گذاشتیم.

گفتگو: زهرا ترابی

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار مرتبط سایر رسانه‌ها
    اخبار از پلیکان
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان