حمیدرضا نامی رییس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان ماشین های کشاورزی در گفتگو با صفحه اقتصاد:

نگاه ارباب رعیتی دولت به بخش خصوصی/  بخش خصوصی رقیب دولت نیست

مهندس حمیدرضا نامی اظهار کرد: اینکه چرا بخش خصوصی نمی آید یا اینکه چرا باید بخش خصوصی بیاید؟ بخش خصوصی به ناامیدی رسیده است.

نگاه ارباب رعیتی دولت به بخش خصوصی/  بخش خصوصی رقیب دولت نیست

صفحه اقتصاد - زهرا ترابی: نامی رییس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان ماشین های کشاورزی براین باور است: متاسفانه دولت بخش خصوصی را رقیب خود می داند و این رقابت در میدان ناعادلانه ای صورت می گیرد. دولت با صندلی بلند و با ابزارهای اصلی حکمرانی خود به جای اینکه در جای سیاست گذار و ناظر قرار گیرد، در خیلی از جاها تولیگری می کند یا به اقمار و انصار آن ورود می کنند.

حمیدرضا نامی رییس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان ماشین های کشاورزی در گفتگو با صفحه اقتصاد، درباره نقش بخش خصوصی در اقتصاد گفت: متاسفانه نگاه دولت به بخش خصوصی نگاه پیمانکار هم نیست بلکه نگاه ارباب و رعیتی است. حتی به دید پیمانکار هم نگاه نمی کنند. حاکم و فعال مایشاء خود را در این جریان می دانند و قائل به پاسخگویی اساساً نیستند که بخواهند جایگاهی را تعریف کنند و شرایط فعلی را نباید در اقتصاد جستجو کرد.

وی ادامه داد: شرایط فعلی را باید در قوانین و روش ها و سلائق مدیریتی جستجو شود. بخش خصوصی ناامید شده از اینکه در یک ساختار اقتصادی 80 درصد دولتی، 15 درصد بخش خصوصی و 5 درصد هم تعاونی دیده می شود که خیلی محلی از اعراب ندارند. 15 درصد به عنوان اقلیت بخش فعال طبیعتاً صبح تا شب درگیر حل مشکلات و رفع موانعی که حوزه دولت در کار آنها گذاشته است وگرنه اینکه بحث های اقتصادی و قیمت ارز و… می تواند موثر باشد ولی آسیب زاتر از همه روش دولت است. به این جهت که حاضر به پاسخگویی نیستند و خود را در نهایت ملزم به پذیرش مسئولیت تصمیمات خود و سبک مدیریتی خود نمی داند.

نامی تصریح کرد: هر کسی به خود اجازه می دهد در کسوت مدیر، رئیس، وکیل، وزیر و …. ادعاهایی داشته باشد. متاسفانه دولت بخش خصوصی را رقیب خود می داند و این رقابت در میدان ناعادلانه ای صورت می گیرد. دولت با صندلی بلند و با ابزارهای اصلی حکمرانی خود به جای اینکه در جای سیاست گذار و ناظر قرار گیرد، در خیلی از جاها تولیگری می کند یا به اقمار و انصار آن ورود می کنند و طبیعتاً فضا و اتفاقات پشت پرده و لابی ها و رانت ها و حجم سنگین منابع مالی به سمت آن هدایت می شود که بابت این امر به کسی پاسخگو نیستند و حتی پیگیر نیز نیست. در بخش کشاورزی در یکی دو سال اخیر این مسئله را در قالب تخلفاتی که وجود داشته، می بینید. در تعاون روستائی شاهد یک فساد بزرگ بودیم که در نهایت بعد از آن هم اتفاق خاصی نیفتاد.

رییس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان ماشین های کشاورزی در خصوص اینکه چرا نگاه دولت به بخش خصوصی نگاه ارباب و رعیتی شد؟ پاسخ داد: شرایط فعلی معلول یک علت العلل دیگری که آن هم عزم برنامه ریزان مملکت در دولتی تر کردن ساختار اقتصادی است. فلذا در ارتباط با اصل 44 که مورد نظر رهبری هم بود و اصرار داشتند اصل 44 باید پیاده سازی شود بسنده به این شد که 4 ساختمان دولتی را واگذار کنند، یکسری امکانات فیزیکی را منتقل کنند ولی مدیریت و مسئولیت تنفیذ نشد و به تشکل های بخش خصوصی به عنوان لیدرهای این موتور فعال اهمیتی داده نشد بلکه به راحتی پس زده شدند.

وی تصریح کرد: در یک میدان رقابتی غیرمنصفانه و غیرعادلانه بخش خصوصی را به کار گرفتند همچنین منابع مالی آن را نیز گرفتند و بعد با تصویب قوانین خلق الساعه برنامه ریزی بخش خصوصی را از بین بردند و تعریف آنها از بخش خصوصی تعریف بدنه فعال اقتصادی واقعی که مالیات می دهد و تعهدات ملی را انجام می دهد نیست. نگاه آنها به بخش خصوصی یک رقیب است. مضاف بر اینکه بلاتکلیفی در شاکله اقتصاد ما وجود دارد و مبانی اقتصاد ما چپ است که براساس مبانی اقتصاد چپ نباید انتظاری داشت.

این کارشناس حوزه کشاورزی اضافه کرد: به نظر من، بخش خصوصی باید در حد سبزی فروش تقلیل پیدا کند. اگر دنبال رونق اقتصادی هستیم و نگاه ما به اقتصاد چپ نیست، باید فضای فعالیت به طور منصفانه و شفاف برای همه به یک اندازه و با یک فرصت ها وجود داشته باشد که طبیعتاً این وجود ندارد. از طرف دیگر وقتی دولت نمی داند که قرار است در راستای اصل 44 دولت چابک سازی و کوچک شود و هر وزیر و وکیلی که می آید با یک افکار و اندیشه هایی که برمی گردد به اینکه در چه ساختاری بوده است، قوانین را قرار می دهد و گره ای روی گره های قبل می گذارد.

مهندس حمیدرضا نامی اظهار کرد: اینکه چرا بخش خصوصی نمی آید یا اینکه چرا باید بخش خصوصی بیاید؟ بخش خصوصی به ناامیدی رسیده است. بخش خصوصی به عنوان یک عنصر اقتصادی که باید حداقل به خود جواب بدهد یعنی دولت نیست اگر خسارتی به جایی زد خیلی نپرسند چطور بود. این بخش خصوصی از خرد گرفته تا کلان در انتهای یکسال باید جواب بدهد. وقتی بخش خصوصی می بیند در این فضا نه سود اقتصادی وجود دارد به جهت اینکه هزینه های جانبی را دولت می تراشد و هر جایی می تواند از فعال بخش خصوصی چیزی بگیرد این کار را می کند و اساساً دولت جایگاه خود را تغییر داده است.

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار مرتبط سایر رسانه‌ها
    اخبار از پلیکان
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان